Öljyn ja muiden vaarallisten jätteiden keräystempaus Lakeuden Etapin alueella

Kuva: Hannele Lyytikäinen-Käppi /Lakeuden Etappi.

Etapin jäteasemilla järjestetään kevään ja kesän mittaan kuntien asukkaille tempauksia, joissa laitetaan kiertoon käytetyt voiteluöljyt ja kerätään muut kodin vaaralliset jätteet kaapeista ja nurkista pyörimästä. Kaikille vaarallista jätettä vieville asiakkaille annetaan vaivanpalkaksi varoitusmerkeillä varustettu sieniliina. Merkeistä tunnistaa aineen tai esineen vaaraominaisuuden.

Kotitalouksen vaaralliset jätteet otetaan maksutta vastaan Etapin jäteasemilla aina, kun asemat ovat auki. Vaarallisen jätteen teemavuoden tarkoituksena on erityisesti herätellä kuntalaisia siihen, että vaaraa aiheuttavia jätteitä ei pitäisi säilyttää turhaan kotona, vaan ne tulisi viedä jäteasemille heti kun aineet tai esineet poistetaan käytöstä. näin ne saadaan kierrätykseen ja turvalliseen käsittelyyn.

Öljy on yksi yleinen vaarallinen jäte. Kuntalaisille perinteinen isompien erien öljynkeräystempaus järjestetään Etapin toimialueen kunnissa alkaen toukokuussa yhteistyössä Fortum Waste Solutions Oy:n (entinen Ekokem) kanssa. Normaalisti jäteasemille voi viedä pienempiä eriä öljyä ympäri vuoden. Tempauspäivinä määrää ei ole rajattu.

Lue tarkemmat ohjeet öljyn ja vaarallisten jätteiden palauttamiseen sekä tutustu kierroksen aikatauluihin Lakeuden Etapin sivuilta.