Roinaralli kerää vaarallisia jätteitä Orimattilassa, Hollolassa ja Kärkölässä lokakuussa

Päijät-Hämeen Jätehuollon Roinarallin vaarallisten jätteiden vastaanottoauto kiertää lokakuussa Orimattilassa (3.10.), Hollolassa (4.10.) ja Kärkölässä (9.10.).

Roinaralli ottaa kotitalouksilta maksutta vastaan vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita. Roinarallin vaarallisten jätteiden keräysautoon vastaanotetaan pieneriä, 50 kg ja 50 litraa kotitalouksien vaarallisia jätteitä. Metallinkeräysautoon voi tuoda isot ja pienet metallijätteet ja sähkölaitteiden keräysautoon kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet. Keräyksellä ei vastaanoteta kestopuuta.

Roinarallin muistilista:

  • Tule ajoissa paikalle, huomioi auton pysähdys- ja poistumisaika.
  • Roinaralli ottaa maksutta vastaan pieniä eriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä. Pieni määrä on 50 kg ja 50 l jätteitä.
  • Mitään jätteitä ei saa jättää etukäteen keräyspaikalle, vaan ne on itse luovutettava kuljettajalle.
  • Palauta vaaralliset jätteet aina alkuperäisissä pakkauksissaan, jos mahdollista.
  • Roinaralli tai jäteasemat eivät vastaanota ilotulitteita, patruunoita tai räjähtäviä aineita. Näissä tapauksissa ota yhteys poliisiin. Ilotulitteet tulee toimittaa niiden myyntipisteeseen/maahantuojalle. Nestekaasupullot otetaan vastaan useissa niiden myyntipisteissä. Muut kaasupullot ottaa vastaan kaasuntoimittaja. Roinaralli tai jäteasemat eivät vastaanota myöskään liikkumavälineiden yli puolen kilon painoisia litium-akkuja. Niiden vastaanotosta vastaa maahantuoja.
  • Apteekit vastaanottavat käytöstä poistetut lääkkeet ja elohopeakuumemittarit.
  • Roinaralli ei ota vastaan kestopuujätettä. Sitä otetaan vastaan Kujalan jätekeskuksessa ja jäteasemilla.

Katso pysähtymispaikat sekä lajitteluohjeet Päijät-Hämeen Jätehuollon sivuilta.