Saarimökkien jätekeräys Jyväskylässä elokuussa – tilaa nouto etukäteen!

Mustankorkea Oy järjestää elokuussa saarimökkiläisille tarkoitetun jätekeräyksen yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Saarimökkien keräys toteutetaan PSS ry:n Roopetar-aluksella ja maakuljetuksista ja jätteiden käsittelystä vastaa Mustankorkea.

Joka kolmas vuosi järjestettävässä Pohjois-Päijänteen saariston jätekeräyksessä otetaan maksutta vastaan esimerkiksi metalliromua, sähkölaitteita ja vaarallisia jätteitä. Suurikokoisista, hyödyntämiskelvottomista jätteistä (esimerkiksi huonekalut, patjat) ja rakennusjätteistä peritään 20 euron vastaanottomaksu. Keräyksessä ei oteta vastaan normaalia asumisessa syntyvää kotitalousjätettä, jätesäkkejä tai käymäläjätettä.

Saarimökkiläiset voivat tuoda jätteitä Roopettaren pysähdyspaikoille tai tilata aluksen käymään kohtuullisen matkan päässä omassa mökkirannassa alla olevan aikataulun mukaisesti. Nouto tilataan ennakkoon ma-ti 30.–31.7. klo 9-16 välisenä aikana soittamalla numeroon 040 7553413. Noutoja tehdään rajattu määrä, jotka aluksen miehistö reitittää. Noudettavasta jätteestä pyydetään lähettämään etukäteen valokuva, mikäli se on mahdollista esimerkiksi matkapuhelimella.

Asiakkaan rannasta tulee löytyä alukselle vähintään 1,5 metrin syvyinen rantautumispaikka ja/tai vankkaa tekoa oleva mökkilaituri. Tilausmaksu on 50 euroa noutokerrasta ja maksullisesta jätteestä 20 euron käsittelymaksu. Maksu vain käteisellä!

Tiedossa olevat aikataulut löydät Mustankorkean verkkosivuilta.