Vaarallisten jätteiden keräyskierros Tornion, Kemin, Keminmaan, Ylitornion ja Tervolan alueella 4.-6.9.2018.

Perämeren Jätehuolto Oy järjestää yhteistyössä Lassila & Tikanoja Oyj:n kanssa vaarallisten jätteiden keräyskierroksen syyskuussa Tornion, Kemin, Keminmaan, Ylitornion ja Tervolan alueella 4.-6.9.2018.

Keräyksessä vastaanotetaan veloituksetta kotitalouksissa syntyneitä vaarallisia jätteitä, kuten akkuja, jäteöljyä, maaleja, liuottimia, torjunta-aineita, loisteputkia, lääkejätteitä ja kiinteitä öljyisiä jätteitä. Öljyauto on mukana kierroksella. Jäteöljyt imetään suoraan keräysautoon ja jätteentuoja huolehtii jäteastiansa itse pois keräyspaikoilta.

Keräyskierroksella on mukana myös sähkölaitteiden keräysauto ja siihen voi tuoda kaikenlaisia kotitalouksien sähkölaitteita. Myös sähkölaitteet otetaan veloituksetta vastaan.

Muita jätteitä ei oteta keräyskierroksella vastaan, eikä keräyskierroksen aikataulu salli jätteiden noutoja muilta kuin keräyskierroksen keräyspaikoilta. Keräysaikatauluissa mainittujen aikojen jälkeen alueille ei saa jättää jätteitä.

Katso kierroksen aikataulu Jätekeskus Jäkälän nettisivuilta.

Muina aikoina kotitalouksien vaarallisia jätteitä otetaan veloituksetta vastaan Jätekeskus Jäkälässä, Kemin, Tervolan ja Ylitornion ekoasemilla niiden aukioloaikoina. Myös sähkölaitteet, metalliromut ja kyllästetty puu otetaan vastaan veloituksetta ekoasemilla ja Jätekeskus Jäkälässä. Ekoasemat löytyvät Jäkälän nettisivuilta.