Kuopiossa keräysauto kerää maksutta kodin vaaralliset jätteet ja pienet sähkölaitteet

Kuopion kaupunkialueella starttaa kerran kuussa kiertävä vaarallisen jätteen ja pienten sähkölaitteiden keräysauto. Kokeilu toteutetaan touko- ja syyskuun välisenä aikana. Asiakkaat voivat tuoda autoon maksutta pienikokoisia kodin vaarallisia jätteitä ja käsin kannettavia sähkölaitteita. Vaaralliset jätteet sisältävät aineita, jotka jo pieninä määrinä voivat olla haitallisia tai vaarallisia ihmisille ja ympäristölle. Jätteiden hyödyntämisen ja turvallisen käsittelyn tärkein edellytys on, että vaaralliset jätteet lajitellaan pois muiden jätteiden joukosta ja toimitetaan vaarallisten jätteiden vastaanottopaikkaan.

– Keräysautolla on ollut kaksi vakiintunutta viikoittaista pysäkkiä satamassa ja Haapaniemellä. Kokeilun aikana keräysauto pysähtyy seitsemällä lisäpysäkillä, iloitsee Jätekukon palvelupäällikkö Kati Malinen.

Vaaralliset jätteet tunnistaa yleensä pakkauksen varoitusmerkeistä. Aina varoitusmerkkejä ei kuitenkaan löydy. Jos olet epävarma jätteen vaarallisuudesta, vie jäte vaarallisten jätteiden keräykseen.

– Vaarallisia jätteitä ei kannata säilöä kotona. Keräysautolle on helppo tuoda kodin maalit, liimat ja lakat, loisteputket, energiansäästölamput ja käsin kannettavissa olevat sähkölaitteet. Kotien lääkejätteet vastaanotetaan maksutta apteekkeihin, vinkkaa Malinen.

Keräysauton lisäksi kodin vaarallisia jätteitä vastaanotetaan maksutta kaikilla Pikkukukko lajitteluasemilla niiden aukioloaikoina (www.jatekukko.fi/lajitteluasemat). Maaningalla palvelee kiertävä Pikkukukko lajitteluasema tiistaisin kahden viikon välein alkaen 8.5. klo 15.30-17.30 (K-Market Hopparin piha, Maaningantie 25)

Katso koko kesän aikataulut täältä: https://www.jatekukko.fi/palvelut/lajitteluasemat/kodin-vaaralliset-jatteet/vastaanottopisteet.html