Vaarallisen jätteen keräykset Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:n alueella

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy järjestää yhteistyössä Lassila & Tikanoja Oyj:n kanssa vaarallisten jätteiden keräyskierrokset kevään ja kesän aikana vuonna 2019 yhtiön sivuilta löytyvien tietojen mukaisesti.

Keräyksessä vastaanotetaan koti- ja maatalouksissa syntyneitä vaarallisia jätteitä, kuten akkuja, jäteöljyä, maaleja, liuottimia, torjunta-aineita, loisteputkia, lääkejätteitä ja kiinteitä öljyisiä jätteitä.

Öljyauto on mukana kierroksilla kaikissa kunnissa (Lappeenrannan keräyksissä ainostaan 13.5. sekä 17.5.2019). 200 l öljytynnyrit imetään tyhjäksi ja tynnyrit jäävät tuojalle. Suuremmista maatilojen öljyeristä voi sopia noudon tilalta.

Sähkö- ja elektroniikkaromua, asbestia, metallia tai kyllästettyä puuta ei oteta vastaan. Keräysaikatauluissa mainittujen aikojen jälkeen alueille ei saa jättää jätteitä.

Muina aikoina kotitalouksien vaarallisia jätteitä otetaan vastaan kaikilla Hyödyksi-asemilla sekä Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa veloituksetta (max 250kg/kerta). Myös sähkölaitteet, metalliromut ja kyllästetty puu otetaan Hyödyksi-asemilla ja Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa vastaan veloituksetta.