Jätteiden keräysautot kevätkierroksille Itä- ja Länsi-Uudellamaalla

Metalliromusta ja vaarallisesta jätteestä pääsee jälleen kätevästi eroon kotikulmilla, kun vaarallisen jätteen keräysauto Otto ja metalliromua vastaanottava Romulus aloittavat kevätkierroksensa. Itä-Uudellamaalla kierros alkaa Loviisasta 2.5. ja päättyy Porvooseen 14.5. Länsi-Uudellamaalla kierros käynnistyy 2.5. Karkkilasta ja päättyy Hankoon 23.5. Kiertävät keräykset toteutetaan jätehuollon perusmaksulla ja ne on tarkoitettu alueen kotitalouksien ja vapaa-ajan asukkaiden jätteille.

Vaarallisen jätteen keräysauto Otto vastaanottaa mm. loisteputkia, jäteöljyä, akkuja, maaleja, liuottimia, jäähdytin- ja jarrunesteitä, torjunta-aineita sekä siivouskemikaaleja. Vaaralliset jätteet ovat turvallisinta tuoda keräykseen alkuperäispakkauksessaan tai muussa ehjässä ja tiiviisti suljetussa astiassa, johon on selvästi merkitty sen sisältö. Otto-keräysauto ottaa vastaan vaarallisia jätteitä 50 kg/asiakas. Kotitalouksien vaarallista jätettä voi viedä ympäri vuoden maksutta myös jäteasemille sekä vaarallisen jätteen vastaanottokontteihin. Vaaralliset jätteet käsitellään vaarattomaksi korkealämpökäsittelyssä, jossa syntyvä energia otetaan talteen.

Metalliromua keräävään Romulus-autoon voi tuoda henkilöauton peräkärryllisen verran metalliromua. Romuluksen kyytiin kelpaavat esimerkiksi polkupyörät, pellinpalat, puulämmitteiset kiukaat (ilman kiviä) ja metalliputket. Sitä vastoin sähkölaitteita Romulus ei kerää, mutta ne, kuten metalliromutkin, voi viedä maksutta kierrätykseen jäteasemille. Keräykseen tuodut metallit kierrätetään uusioraaka-aineeksi teollisuuden tarpeisiin.

Otto ja Romulus -kierrosten tarkat aikataulut sekä ohjeet löytyvät verkkosivuilta www.rosknroll.fi