Etelä-Karjalan Jätehuollon vaarallisten jätteiden keräyskierrokset heinäkuussa

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy järjestää yhteistyössä Lassila & Tikanoja Oyj:n kanssa vaarallisten jätteiden keräyskierroksiä heinäkuussa Ruokolahdella (3.7.), Taipalsaaressa (5.7.), Parikkalassa (9-10.7.) sekä Rautjärvellä (26.7.).

Keräyksessä vastaanotetaan koti- ja maatalouksissa syntyneitä vaarallisia jätteitä, kuten akkuja, jäteöljyä, maaleja, liuottimia, torjunta-aineita, loisteputkia, lääkejätteitä ja kiinteitä öljyisiä jätteitä.

Öljyauto on mukana heinäkuun kierroksilla kaikissa kunnissa. 200 l öljytynnyrit imetään tyhjäksi ja tynnyrit jäävät tuojalle. Suuremmista maatilojen öljyeristä voi sopia noudon tilalta. Sähkö- ja elektroniikkaromua, asbestia, metallia tai kyllästettyä puuta ei oteta vastaan. Keräysaikatauluissa mainittujen aikojen jälkeen alueille ei saa jättää jätteitä. Katso kierrosten aikataulu Etelä-Karjalan jätehuoltoyhtiön sivuilta.

Muina aikoina kotitalouksien vaarallisia jätteitä otetaan vastaan kaikilla Hyödyksi-asemilla sekä Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa veloituksetta (max 250kg/kerta). Myös sähkölaitteet, metalliromut ja kyllästetty puu otetaan Hyödyksi-asemilla ja Kukkuroinmäen käsittelykeskuksessa vastaan veloituksetta.