Farligt avfall och skrot bort från Skärgårdshavet

Den traditionella skrotinsamlingen som ordnas av Sydvästra Finlands Avfallsservice (LSJH) och Håll Skärgården Ren rf åker runt till öar i Pargas och Kimitoön 29.6–2.7.2020. Servicefartyget M/S Roope samlar in skrot och avfall som invånarna och stugägarna tar till förbindelsebåtsbryggorna.

Servicefartyget M/S Roope tar avgiftsfritt ombord hushållens farliga avfall, elapparater och metallskrot. Under insamlingen tas även skrotfordon emot avgiftsfritt. Man bör meddela LSJH:s kundtjänst om skrotfordonen senast måndagen den 22 juni.

Bygg- och städavfall kan tas till insamlingen inpackat i en av LSJH köpt storsäck. Säcken kan köpas på förhand från LSJH:s stationer och under insamlingen från M/S Roope. Priset för en säck på en kubik är 89 euro, vilket inkluderar avfallets hanterings- och transportavgift.

Avfallsinnehavaren bör infinna sig på servicefartygets hållplats. Det är inte tillåtet att föra avfall till platsen på förhand och lämna det oövervakat. Man kan komma till insamlingsplatsen endast om man är frisk.

Mer information och tidtabeller

rhdr